Xbox Series X:n lapsilukko- ja suojausasetukset

Microsoft on ottanut käyttöön erilaisia lapsilukko- ja tietoturva-asetuksia varmistaakseen, että koko perhe voi tuntea olonsa turvalliseksi pelatessaan Xboxilla. Tässä blogissa tuomme esiin joitakin ominaisuuksia, jotka ovat käytettävissä konsolia määritettäessä.

Mitä lapsilukonvalvontaa on käytettävissä?

Riippuen siitä, minkä ikäisenä lapsesi pelaavat Xboxilla, voit räätälöidä lapsilukkoasetuksia monin eri tavoin niin, että pelikokemus on heille sopiva. Tärkeintä on varmistaa, että olet tyytyväinen siihen, mitä koko perheelle on asetettu alkuvaiheessa.

Kaikkia tässä blogissa mainitsemiamme lapsilukonvalvontatoimintoja voi hallita Microsoft-tililläsi verkossa tai Xboxin perheasetussovelluksenkautta.

Xbox Series X:n perheasetusten määrittäminen

Kotikonsolin hallintaa varten Microsoftin avulla voit määrittää perheryhmän, jonka avulla voit tehdä yksittäisiä lapsitilejä, joiden asetukset koskevat erityisesti kutakin lasta. Perheryhmän perustaminen pitää sinut alusta alkaen vastuussa yksityisyysasetuksista ja vanhempien valvonnasta.

Jotkut vanhemmat saattavat haluta tehdä näin, jos heidän lapsensa kokeilevat pelaamista ensimmäistä kertaa tai haluavat ymmärtää enemmän vastuullisesta pelaamisesta. Tämä on myös hyvä tapa vanhemmille, joilla on eri-ikäisiä lapsia, varmistaa, että jokaisella lapsella on hänen tarpeisiinsa, ikäänsä ja kykyihinsä räätälöidyt asetukset.

Perheryhmän johtaminen tarkoittaa, että voit hallita jokaista profiilia, jolloin voit muuttaa:

  • Ruutuaika: Aseta rajoituksia sille, kuinka kauan konsolia voi käyttää päivittäin[BC1] .
  • Kulutusrajat: Saat ilmoituksen mahdollisista ostoista ja voit rajoittaa yksittäisten tilien varoja.
  • Suodatettu sisältö: Rajoita mediaa, joka ei ole iänmukaista, mukaan lukien pelit ja sovellukset.
  • Verkkoviestintä: Poista käytöstä tai rajoita sitä, miten lapsesi kommunikoi muiden kanssa verkossa.

Voit tutustua näiden ominaisuuksien käyttöönottoon Microsoftin vaiheittaisessa oppaassa.

Turvallisuuden säilyttäminen verkossa Xboxia pelatessa

Xboxissa on useita erilaisia lapsilukkojen valvontatoimintoja, ja lisäksi on olemassa tapoja, joilla voit ilmoittaa ja estää käyttäjiä, jotka saattavat aiheuttaa haittaa perheellesi verkossa.

Voit mykistää pelaajia verkossa, jos he aiheuttavat haittaa, ja estäminen peruuttaa kaiken tulevan viestinnän. On tärkeää, ettet siedä vahingoittamista, riippumatta siitä, pelasitko peliä vai et. Jos joku saa lapsesi tuntemaan olonsa epämukavaksi, rohkaisemalla häntä puhumaan sinulle voit kehittää hänen ymmärrystään mahdollisista riskeistä verkossa. Jos olet huolissasi siitä, miten joku viestii lapsesi kanssa verkossa, voit aina ilmoittaa asiasta CEOP:lle.

Voit tutustua siihen, miten voit ilmoittaa käyttäjistä, ja saada tietoa Microsoftin yhteisöstandardeista täältä.

Kuten jokaisen uuden pelisukupolven kohdalla, suuri osa hauskuudesta syntyy kokemuksen jakamisesta yhdessä. Uusien pelien pelaaminen ja hauskanpidon jakaminen voi tutustuttaa verkkoturvallisuuden käsitteeseen heti alusta alkaen. Lapsilukkojen asettaminen voi tarjota mielenrauhaa, mutta niiden lieventäminen ajan myötä voi edistää lapsesi kehitystä vastuulliseen pelaamiseen ilman huolta.