Safer Internet Day -päivän parhaat vinkit ja neuvot -verkkosivut, joissa tarkastellaan luotettavuutta verkossa

Yhdistyneen kuningaskunnan Safer Internet Centre on julkaissut huippuvinkkejä ja neuvoja, jotka on räätälöity käsittelemään luotettavuutta ja väärää tietoa verkossa. Safer Internet Day 2021 -päivää varten.

Safer Internet Day 2021 -päivää vietetään ympäri maailmaa tiistaina 9. helmikuuta 2021. Maailmanlaajuisena teemana on ”Yhdessä paremman internetin puolesta”, ja tänä vuonna Yhdistyneessä kuningaskunnassa keskitymme siihen, miten nuoret voivat erottaa faktat fiktiosta ja tehdä yhteistyötä luodakseen internetin, johon luotamme.

Parhaat vinkit lapsille ja nuorille

Kaikilla on oma osuutensa internetin parantamisessa, myös sinulla!

Olemme koonneet vinkkejä ja ehdotuksia, joiden avulla voit osallistua Safer Internet Day -tapahtumaan ja aloittaa keskustelun turvallisesta ja myönteisestä verkkokäyttäytymisestä.

Parhaat vinkit 3-7-vuotiaille

Huippuvinkit 3-7-vuotiaille on tarkoitettu vanhemmille ja huoltajille jänistettäväksi pienten lasten kanssa . Koskaan ei ole liian aikaista aloittaa keskustelua elämästä verkossa, ja näissä huippuvinkeissä keskitytään siihen, kuka, mitä ja miksi väärää tietoa annetaan verkossa.

Huippuvinkit 7-11-vuotiaille

7-11-vuotiaille suunnatuissa huippuvinkeissä tarkastellaan järkeviä valintoja verkossa ja sitä, miten tarkistaa tietoja ja pysyä turvassa verkossa .

Huippuvinkit 11-18-vuotiaille

11-18-vuotiaille suunnatuissa huippuvinkeissä tarkastellaan tapoja, joilla nuoret voivat erottaa faktat fiktiosta verkossa, esimerkiksi kyseenalaistamalla lähteen ja keinoja, joiden avulla voi päätellä, onko verkossa oleva tieto liian hyvää ollakseen totta.

Vanhemmille ja huoltajille suunnatuissa huippuvinkeissä annetaan neuvoja ja ohjeita siitä, miten tukea lapsia ja nuoria verkossa.

Nämä vinkit ovat hyvä tapa varmistaa, että vanhemmat ja huoltajat tukevat lapsiaan ja antavat heille välineet, joiden avulla he voivat pysyä turvallisesti ja myönteisesti verkossa. Niissä korostetaan tapoja keskustella, omaksua tasapainoinen lähestymistapa ja hyödyntää käytettävissä olevia välineitä.

Muita tapoja osallistua Safer Internet Day 2021 -tapahtumaan ovat seuraavat