Opi digitaalisia ammattitaitoja EdifyLearnin avulla

SWGfL on osana Yhdistyneen kuningaskunnan Safer Internet Centre -keskusta tehnyt yhteistyötä alan johtavien edtech- ja verkkokoulutusorganisaatioiden kanssa luodakseen EdifyLearnin – täysin uudenlaisen digitaalisten taitojen lähestymistavan koulujen henkilökunnalle.

”Digitaalisesti pätevä” on ilmaisu, jonka monet koulut tuntevat. Paikallisten lakkautusten aiheuttamien paineiden sekä lasten ja henkilökunnan joutuessa eristäytymään toisistaan, ei ole yllätys, että luokkahuoneet eri puolilla Yhdistynyttä kuningaskuntaa ovat viime vuoden aikana laajentuneet käyttämään teknologiaa osana oppimisstrategiaansa,

Kysymys on kuitenkin henkilöstön kyvystä mukautua tähän siirtymävaiheeseen ja yhdistettyyn oppimismenetelmään. Toukokuussa NFER:n tutkimuksessa todettiin, että ”63 prosenttia kouluista oli sitä mieltä, että ne eivät ole valmistautuneet verkkotuntien järjestämiseen”. Joissakin tapauksissa lapset ovat olleet kotona ja ”jätetty omiin laitteisiinsa”.

Vuotuisessa 360-raportissamme esitettiin huolestuttava tilasto, jonka mukaan 41 prosentilla kouluista ei ollut tähän mennessä henkilöstökoulutusta verkkoturvallisuudesta. Kun otetaan huomioon teknologian valtava tarve nykyaikana ja sen oppilaille aiheuttamat riskit, on yllättävää, että koulut eivät kouluta henkilökuntaansa digitaalisesta osaamisesta ja suojaamisesta.

Mikä on EdifyLearn?

EdifyLearn on täysin uusi lähestymistapa. Aikaisemmin suuri osa verkkoturvallisuuskoulutuksesta on sisältänyt vain hämmentävän luettelon uusimmista sovelluksista ja haitoista, joita joillekin lapsille voi aiheutua, ja usein henkilökunta tuntee pelkoa ja kauhua.

EdifyLearn on erilainen. Aluksi määritellään digitaaliset taidot, jotka koko henkilökunnalla pitäisi olla, ja jokainen henkilökunnan jäsen voi sitten käydä läpi omaan tahtiinsa verkkosisältöä, joka valmistaa häntä kuhunkin erityistaitoon, jotta hän voi saavuttaa täyden potentiaalinsa verkkoturvallisuuden ja turvataitojen osalta. Se työskentelee yhdessä henkilöstön kanssa raportoidakseen ja seuratakseen edistymistä heille sopivassa tahdissa. Heti kun henkilökunta tuntee olonsa varmaksi, he voivat testata vasta kehitettyjä taitojaan ja saada sertifioinnin.

Miten EdifyLearn toimii

EdifyLearn tarjoaa ammattilaisille verkkoturvallisuuden asiantuntijoiden kehittämää materiaalia, jossa määritellään, mitä kouluilta odotetaan. Verkkosivusto:

  • Määritellään 13 digitaalista taitoa ja osaamista, jotka henkilökunnan tulisi kattaa, ja joita ovat muun muassa:
  1. Lasten suojelu verkossa
  2. Itsensä ja koulun suojaaminen verkossa
  3. Lasten verkkokestävyyden parantaminen
  • Tarjotaan sisältöä ammattilaisten tahtiin sopivaksi
  • Tarjotaan sertifiointi, kun digitaaliset taidot on ymmärretty.
  • Raportoidaan ja seurataan koko henkilöstön edistymistä.

Miksi käyttää EdifyLearnia?

Digitaalisen osaamisen edellyttämien vaatimusten ymmärtäminen voi olla helpommin sanottu kuin tehty. EdifyLearn toimii antamalla kouluille tarvittavat puitteet ja vaatimukset. Sen lisäksi, että se säästää arvokasta aikaa, tiedot pyrkivät maksimoimaan ymmärryksen merkityksellisistä ja tärkeistä taidoista, jotka suojaavat oppilaita ja henkilökuntaa ja täyttävät samalla odotetut velvoitteet.

Voit tutustua EdifyLearniin tarkemmin alla. Kouluilla on myös rajoitettu määrä paikkoja päästä beta-alustalle antamaan palautetta ja kommentteja.