Oletko kuullut haitallisten sisältöjen ilmoittamisesta?

Huhtikuun 2020 jälkeen kaikki ovat viettäneet pidempiä aikoja verkossa – verkko-opiskelusta ja -työskentelystä aina yhteydenpitoon ystävien kanssa – ja joillekin tämä on lisännyt altistumista verkossa esiintyville riskeille ja haitoille.

Ilmoita haitallisesta sisällöstä – erityinen raportointipuhelimemme auttaa kaikkia, jotka näkevät tai kokevat haitallista sisältöä verkossa. Jos olet kokenut tai nähnyt haittaa verkossa, löydät neuvoja erityyppisistä haitoista ja siitä, miten sisällöstä voi ilmoittaa osoitteessa https://reportharmfulcontent.com/ .

Report Harmful Contentin (RHC) vuoden 2020 vuosiraportissa yksi merkittävimmistä ongelmista oli verkossa esiintyvien haittojen laaja vaikutus mielenterveyteen. 32 prosenttia RHC:n asiakkaista ilmoitti, että haitallisen sisällön katsomisella tai sen uhriksi joutumisella oli kielteisiä vaikutuksia mielenterveyteen, ja 13 prosenttia ilmoitti itsemurha-ajatuksista. Lue koko raportti täältä.

Haitallisesta sisällöstä raportoiminen

Pyydämme apuasi vastaamaan tähän kyselyyn, joka koskee Report Harmful Content -palvelua, ja kertomaan kokemuksistasi haitallisesta verkkosisällöstä.

Report Harmful Content (RHC ) on Yhdistyneen kuningaskunnan laajuinen raportointikeskus, jonka tarjoaa Yhdistyneen kuningaskunnan Safer Internet Centre ja jota ylläpitää yhteistyökumppanimme South West Grid for Learning. Se on suunniteltu auttamaan ihmisiä ilmoittamaan haitallisesta verkkosisällöstä ja tarjoamaan tukea uhreiksi joutuneille.

Alusta tekee tämän antamalla ajantasaista tietoa sosiaalisen median yhteisöstandardeista. Se antaa myös suoria linkkejä oikeisiin raportointimahdollisuuksiin eri alustoilla. Seuraava kysely on laadittu, jotta saisimme selville, kuinka moni yli 16-vuotias on kuullut RHC:stä ja miten he ymmärtävät, mitä haitallinen verkkosisältö on. Kyselyyn vastaaminen vie vain muutaman minuutin, ja olisimme todella kiitollisia, jos mahdollisimman moni kuuntelisi sitä.

Osallistu kyselyyn