Juhli maailman kirjapäivää nuorten kirjasuosituksiemme avulla!

On maailman kirjapäivä 2021, ja Childnetillä on fantastista, suositeltua luettavaa alakouluikäisille lapsille.

Maailman kirjapäivää vietetään yli 100 maassa eri puolilla maailmaa, ja Unescon johdolla sen tavoitteena on muuttaa elämää kirjojen ja yhteisen lukemisen kautta. Tavoitteena on edistää lukemista ilosta ja tarjota jokaiselle lapselle ja nuorelle mahdollisuus saada oma kirja.

Childnetillä on tarjolla upeita kirjoja ja lukuvälineitä, joista nuoret voivat nauttia samalla kun he oppivat verkkoturvallisuudesta. Tutustu resursseihin täällä.

Internetissä

On the Internet on vähintään 4-vuotiaille lapsille suunnattu lukemaan opetteleva kirja. Se on kirjoitettu lasten luettavaksi, tarvittaessa vanhempien, huoltajien tai opettajien avustuksella.

Tässä kirjassa ei ole mitään ”oikeaa” tai ”odotettua” sanamäärää, jonka lapset voisivat lukea, ja heidän vuorovaikutuksensa perustuu täysin heidän kykyihinsä. Tarinan jälkeen on arvoituksia, joiden ohjeiden lukemisessa vanhemmat, huoltajat tai opettajat voivat auttaa.

Löydät parhaat vinkit tämän kirjan yhteiseen lukemiseen ja itse kirjan täältä.

Digiduck-tarinat

Digiduck-tarinakokoelma on luotu erityisesti auttamaan vanhempia, huoltajia ja opettajia valistamaan 3-7-vuotiaita lapsia verkkoturvallisuudesta. Sarjaan kuuluu e-kirjoja, PDF-tiedostoja, juliste ja interaktiivinen sovellus.

Seuraa Digiduckia ja hänen kavereitaan näissä tarinoissa ystävyydestä, vastuullisuudesta ja kriittisestä ajattelusta verkossa.

Kokoelman ensimmäisessä kirjassa Digiduck’s Big Decision (Digiduckin suuri päätös ) Digiduck saa apua juuri sopivasti, kun hän joutuu vaikean päätöksen eteen.

Samaan aikaan Digiduckin kuuluisa ystävä-kirjassa Digiduck ja hänen luokkatoverinsa saavat tehtäväkseen selvittää, kuka on heidän erityinen vieraansa koulussa. Verkkokeskustelujen ja kysymysten avulla he yrittävät selvittää, kuka on salaperäinen vieras.

Sarjan kolmas osa Etsivä Digiduck rohkaisee pieniä lapsia pohtimaan verkkosisältöä ja auttaa heitä ymmärtämään, että se, mitä he lukevat tai näkevät verkossa, voi olla totta, epätotta tai jonkun mielipide. Lue lisää Digiduck-tarinoista täältä.

Mitä tahansa lapset valitsevatkin tänään luettavakseen, toivomme, että heillä on ihana Maailman kirjapäivä – ja että se auttaa heitä kehittämään elinikäisen tavan lukea mielihyvän vuoksi. Hyvää maailmankirjapäivää!