Hallitus pyrkii puuttumaan internetissä tapahtuvaan hyväksikäyttöön, kun pelätään täydellistä myrskyä verkossa tapahtuvalle hyväksikäytölle.

Hallitus tutkii uusia keinoja puuttua verkossa tapahtuvaan hyväksikäyttöön, sillä parlamentin jäsenet kuulevat, että lukitus on luonut ”täydellisen myrskyn”, jonka avulla hyväksikäyttäjät voivat pakottaa ja käyttää lapsia hyväkseen ja saada heidät tallentamaan oman hyväksikäyttönsä.

Libidemokraattien jäsen ja IWF:n puheenjohtaja, paronitar Benjamin sanoi tänään (2. joulukuuta) Lordeissa, että lukitus on luonut ”täydellisen myrskyn” lasten seksuaaliselle hyväksikäytölle verkossa.

Hän sanoi parlamentin jäsenille puhuessaan, että itse luodut kuvat ovat lisääntyneet. Itse tuotettuun sisältöön voi sisältyä lasten seksuaalista hyväksikäyttöä, joka on luotu web-kameroiden avulla, joskus lapsen omassa huoneessa, ja jaettu verkossa.

Joissain tapauksissa lapsia huijataan, petetään tai kiristetään tuottamaan ja jakamaan itsestään seksuaalinen kuva tai video.

Sisäministeri Williams of Traffordin paronitar kehui Internet Watch Foundationin (IWF) työtä lasten seksuaalista hyväksikäyttöä kuvaavien kuvien ja videoiden löytämiseksi ja poistamiseksi internetistä. Hän sanoi, että uudella lainsäädännöllä pyritään puuttumaan ongelmaan.

Paronitar Williams sanoi: ”Lapsista itse otettujen siveettömien kuvien lisääntyminen on erittäin huolestuttavaa.

”Näillä kuvilla voi olla tuhoisia vaikutuksia nuoriin, ja ne voivat altistaa heidät kiristykselle, pakottamiselle ja tietysti lisämaksukäytölle.

”Online Harms Bill -lakiehdotuksen avulla aiomme julkaista verkkoyrityksille uuden huolellisuusvelvoitteen käyttäjiään kohtaan, jota valvoo riippumaton sääntelyviranomainen.

”Vastauksemme pandemian aikana sisältää sidosryhmille suunnattujen viestien vahvistamisen, jotta lapset pysyisivät turvassa verkossa.”

Paronitar Benjamin sanoi: ”Internet Watch Foundation on varoittanut, että pienten lasten itse luomat laittomat kuvat ovat lisääntyneet, ja ne on jouduttu poistamaan. Määrä on kasvanut lähes 50 prosenttia viime vuoteen verrattuna.

”Mihin toimiin hallitus aikoo ryhtyä varmistaakseen, että verkossa yhä enemmän aikaa viettävien lasten ennaltaehkäisyyn ja suojeluun keskitytään uudelleen, ja taatakseen, että heitä tuetaan asianmukaisesti laadukkailla verkkoturvallisuusneuvonnoilla, rahoituksella ja resursseilla?” Hän kysyi, mitä hallitus aikoo tehdä.

Paronitar Williamsin mukaan luvut ovat ”melko häkellyttäviä ja huolestuttavia”.

Hän sanoi: ”Kiitän Internet Watch Foundationia sen tekemästä työstä. Tiedän, että virkamiehet ovat hyvin tiiviisti yhteydessä IWF:n kanssa selvittääkseen, mitä voimme tehdä enemmän tämänkaltaisen verkossa tapahtuvan huorittelun torjumiseksi.” Hän lisäsi, että IWF:n ja IWF:n välillä on paljon yhteistyötä.

Haringeyn työväenpuolueen jäsen Lord Harris sanoi: ”Yhdistyneen kuningaskunnan Safer Internet Centre -järjestö raportoi hiljattain, että pelkästään yhden viikon aikana aiemmin tänä vuonna 700 nuorta tyttöä, joista suurin osa oli 11-13-vuotiaita, pakotettiin kuvaamaan omaa hyväksikäyttöään ja julkaisemaan se verkossa, jossa se on helposti jaettavissa, jolloin trauma ja uhriksi joutuminen toistuvat kerta toisensa jälkeen.”

Hän kysyi, miten on edistytty sosiaalisen median yritysten saamisessa poistamaan nämä kuvat. Hän pyysi myös vahvistusta sille, että hallitus aikoo korvata Yhdistyneen kuningaskunnan SIC:n rahoituksen, joka on tällä hetkellä EU:n myöntämä.

Paronitar Williams sanoi, ettei hän voi vahvistaa, onko Yhdistyneen kuningaskunnan SIC:lle myönnetty rahoitusta, mutta sanoi ottavansa asiasta selvää ja kirjoittavansa takaisin lordi Harrisille.

Hän sanoi: ”Tämä on tämän sukupolven ongelma. Meidän lapsemme, minun lapseni, eivät todellakaan joutuneet tämäntyyppisen pakottamisen kohteeksi, ei ikätovereidensa toimesta eikä tietenkään verkossa toimivien groomereiden toimesta, mikä on tämän kaksinkertainen huolenaihe”.”

UK SIC:n ja SWGfL:n johtaja David Wright oli tyytyväinen hallituksen työhön, jolla pyritään tekemään internetistä turvallisempi paikka.

Hän sanoi: Vanhemmat ja opettajat tarvitsevat oikeanlaista koulutusta ja välineitä, joiden avulla heitä voidaan ohjata ja suojella vahingoittumiselta”, sanoi Wright. ”Lapset ja nuoret tarvitsevat tietoisuutta ja digitaalisia taitoja, jotta he pystyvät välttämään internetin mahdollisia vaaroja.

”Valitettavasti koronavirus-pandemia on johtanut siihen, että yhä useammat ihmiset viettävät pidempään aikaa verkossa, mikä tekee heistä alttiimpia verkossa tapahtuvalle hyväksikäytölle ja vahingoille. Mutta apua on saatavilla, ja voimme kaikki varmistaa, että internet on turvallisempi paikka kaikille.”