360 varhaiskasvatusryhmää ja 360 ryhmää, jotka auttavat lapsia ja nuoria pysymään turvassa verkossa.

South West Grid for Learning on jo yli kymmenen vuoden ajan tarjonnut kouluille maksuttoman online-turvallisuuden itsearviointityökalun. Yli 14 000 koulua Yhdistyneessä kuningaskunnassa on käyttänyt 360 degree safe -työkalua parantaakseen verkkoturvallisuuspolitiikkaansa ja -käytäntöjään.

Se on nyt täydentänyt koulujen työkalua kahdella muulla työkalulla, jotka on suunnattu lasten ja nuorten kanssa työskentelevien organisaatioiden tarpeisiin. Nämä työkalut ovat seuraavat:

  • 360 Early Years – www.360earlyyears.org.uk – on tarkoitettu käytettäväksi erilaisissa varhaiskasvatusympäristöissä, ja se sisältää erityisohjeita näiden ikäryhmien ja heidän kanssaan työskentelevän henkilöstön tai vapaaehtoisten verkkoturvallisuudesta.
  • 360 Groups – www.360groups.org.uk – on muodoltaan ja ulkoasultaan samankaltainen kuin 360 degree safe, mutta siinä on ohjeita, jotka koskevat laajempaa joukkoa organisaatioita, jotka työskentelevät lasten ja nuorten parissa eri ikäryhmissä . Sen käytöstä hyötyvät monet erityyppiset ryhmät, kuten nuorisoryhmät, urheiluryhmät, iltapäiväkerhot, lomatoimintaryhmät, kirjastot, seurakuntaryhmät, univormujärjestöt ja monet muut.

Molemmat työkalut on jaettu 12 eri osaan, joissa tarkastellaan verkkoturvallisuuden eri näkökohtia näissä ympäristöissä tai ryhmissä:

  • Johtaminen – toimintaperiaatteet, vastuualueet ja verkkoturvallisuus
  • Ihmiset – verkkoturvallisuuskoulutus ja -tiedotus, henkilökunnan ja vapaaehtoisten koulutus, tietosuoja ja reagointi verkkoturvallisuuteen liittyviin ongelmiin.
  • Teknologia – laitteet, turvallisuus, digitaaliset kuvat, sosiaalinen media ja viestintä.

Kunkin työkalun 12 osan osalta toimintaympäristö tai ryhmä päättää, mikä neljän tason väittämistä kuvaa parhaiten sen nykyistä käytäntöä. Työkalu tarjoaa sitten parannustoimia, joissa ehdotetaan, miten käytäntö voi siirtyä seuraavalle tasolle.

Molempien työkalujen tukena on joukko toimintamalleja ja linkkejä asiaankuuluviin organisaatioihin, asiakirjoihin ja resursseihin. Sertifikaatit ovat saatavilla sitä mukaa, kun asetukset tai ryhmät etenevät työkalun avulla.

Digitaalitekniikan ja verkkopalvelujen käytön lisääntyessä – erityisesti nuorempien lasten keskuudessa – työkalut tarjoavat ryhmille ja järjestöille mekanismeja, joiden avulla ne voivat parantaa verkkoturvallisuuskäytäntöjään pitääkseen lapsensa, jäsenensä, henkilökuntansa ja vapaaehtoistyöntekijänsä turvassa verkossa ja suojellakseen samalla järjestön turvaa ja mainetta.